A projekt az egymás kultúrájának megismerésére épült az ételeken keresztül, az egészséges étrendek megismerésére és a hagyományos ételek egészségesebbé tételére, valamint a konyhai kreativitás fokozására. Tematikus tanulónapokat tartalmazott, amelyek során gyakorlati, kulturális és kreatív főzőfoglalkozások zajlottak. Ezeken a napokon a résztvevők megismerkedhettek a KETO, VEGÁN, VEGETÁRIÁNUS, CUKORMENTES és GLUTÉNMENTES étrendekkel. A facilitátorok lehetőséget biztosítottak arra, hogy a résztvevők megismerjék egymás kultúráját és régióit, reflektáljanak saját kultúrájukra és étkezési szokásaikra, és összpontosítsanak a hulladék csökkentésére a vásárlás és csomagolás során. A projektbe bevonták a helyi közösséget is. A résztvevők 18–24 év közötti fiatalok voltak, akik különböző partnerországok különféle régióiból érkeztek, különböző regionális konyhákat képviselve. A résztvevők érdeklődtek és nyitottak voltak arra, hogy más földrajzi területekről érkező fiatalokat is megismerjenek.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Erasmus+ program keretében valósult meg.